Jag hade planer för denna fredag sen en vecka tillbaks. Jag skulle åka med mina internationella aupair-kompisar till Lausanne för att festa och sova på hostel för att imorgon åka till Montreux och se den lilla staden. Har aldrig varit i varken Montreux eller Lausanne så hade sett fram emot det jättemycket. Igår kom min värdmamma och sa "Linnea, kan inte du sitta barnvakt imorgon? Vi ska åka på en födelsedagsfest." Jag sa att jag redan hade planer och hon sa typ "Okej, vi får väl lösa det på nåt sätt." Sen idag så sa hon att jag var tvungen att sitta barnvakt men att dom kunde komma hem vid elva så att jag kunde åka in till Geneve sen och träffa kompisar. Klockan är nu 00.41 och dom har fortfarande inte kommit hem - över en och en halv timma senare än vad dom sa. Tack för att ni förstör min fredagkväll känner jag, kommer nog inte palla fara till Montreux imorgon heller för att det är mycket bökigare att ta sig dit härifrån än från Lausanne. 
En kompis jag har här får alltid extra lön om hon sitter barnvakt på kvällar och helger, tänk om det vore så väl. Jag brukar inte bry mig så himla mycket om det annars, men just ikväll känner jag att jag borde få extra bara för att jag redan hade planerat och dom var ute alldeles för sent och kan dessutom inte hålla vad dom lovar. Nu när jag bara har två veckor kvar här så värderar jag mina helger jättemycket och vill göra roliga saker, träffa kompisar och se ställen jag aldrig varit på innan jag åker hem. Jag är bitter.
 
Igår var det aupair-möte i Geneve. Vi övade luciasånger och gjorde kransar som vi ska ha när vi ska lussa för olika företag och diverse klubbar. Ska jag vara helt ärlig så låter vårt luciatåg skit, men men, det får bli som det blir! På bilden ser ni i alla fall Louise!
Min värdfamilj har redan börjat gå all in för julen. De har en blinkade julgran i hallen och idag kom mamman hem med världens största riktiga gran som dom på något konstigt sätt ska få in i huset. Lycka till!
 
Idag har jag skypat en snabbis med dessa godingar. Förlåt Elin, men jag tyckte Isidor var så söt i sin lilla keps. Du är rätt söt du med ;)
 
Att gå till doktorn i Frankrike är faktiskt nästan ett nöje till skillnad från Sverige. I Sverige är det mycket svårare att få medicin mot saker och de är så himla mycket petigare. Idag när jag var hos doktorn hann jag bara säga att jag hade ont i halsen innan han kollade snabbt i min hals, skrattade lite och sa "Har du sett hur det ser ut????" Det räckte för att han skulle skriva ut antibiotika samt paracetamol och ibuprofen. 
Jag har ju EU-kortet som ska göra att man får betala samma summa som lokalbefolkningen eller vad det är och om man betalar mer så kan man få pengar tillbaka i Sverige. Det känns dock som att det inte spelar någon roll här för det är så himla billigt. Undersökningen kostar 30 € vilket jag gissar är ganska normalt? Men om man kollar medicinerna så kostar en ask med antibiotika eller ibuprofen ca 18 svenska kronor och en ask med paracetamol ca 15 kronor!!!!