Idag har jag och Eni varit på Centre Pompidou som är ett museum. Vi kollade på konstig modern konst och även äldre målningar. Såg denna tavlan nedan som är målad av Renée Magritte som jag kände igen, så det kändes lite coolt att ha sett den i verkligheten.
 
 
Det var väldigt fin utsikt över Paris. Man kunde se nästan överallt!
Vi gick sedan till Marais och hittade en jättebillig secondhand affär där jag köpte en jeansjacka för 1 € som jag inte kan bestämma mig för om den är ful eller cool.
 
Efter en falafel och en fika på svenska institutets café så skulle jag dra mig hemåt med metron.
Jag stoppade in min biljett i maskinen som vanligt, gick igenom och sen slängde jag biljetten. Det utan att veta om att jag sedan skulle träffa på kontrollanter som ville se biljetten. Jag visste inte ens att man var tvungen att behålla den. Har man kommit in så har man ju kommit in? Jag berättade att jag hade slängt den och visade även att jag hade fler oanvända biljetter så att dom skulle fatta att jag faktiskt hade varit duktig och köpt biljetter. Varför skulle jag försöka hoppa över grindarna om jag hade biljetter? Blev så himla, himla less och sur när jag blev tvungen att böta 33 € för det. Det känns så himla onödigt och jag fattar inte varför de inte kan va snälla när de ser att man ändå har biljetter även om man slängt den man använde sist. Det kändes verkligen som att de bara var ute efter pengar.
 
Ikväll är jag barnvakt åt Lila samt tre barn till hemma hos en annan familj. Det har gått bra förutom att den ena pojken som var typ 2 var jättegrinig och ville inte sova samt att Lila inte ville sova och att jag la henne i fel säng = ingen säng till mig, måste sova med henne vilket känns jobbigt..
 

Kommentera

Publiceras ej