I onsdags åkte jag och Eni till La Defense bara för att kolla. La Defense är det enda stället i Paris där man kan hitta riktiga höghus och det kändes som att man var i en helt annan stad när man var där. Byggnaden på bilden nedan heter Grande Arche och är en kontorsbyggnad (tror jag) och därifrån ser man rätt ner till Triumfbågen och man ska även kunna se ända ner till Louvren, men man behöver nog en kikare för det. Allt ligger på en rad typ. Från Louvren till Tuilieres, Concorde, Champs Elysées, Triumfbågen och så Grande Arche längst bort.
De hade en julmarknad där som vi gick och kollade på. Vi provsmakade en massa choklad och så drack vi vin chaud som är typ frankrikes motsvarighet till glögg.
Efter att ha kännt mig smått onykter på metron så kom jag hem och blev serverad champagne av morföräldrarna. Jag har det inte lätt här alltså! ;)
 
På torsdagen träffade jag Eni och Brienne och vi tänkte gå på något litet museum som tyvärr var stängt. Vi bestämde oss då för att åka upp i Montparnasse i stället, men det var också stängt så vi åt crêpes på ett känt crêpes-ställe i stället och drack ett glas vin.
På kvällen var vi fem stycken som skulle vi äta middag på Bones eftersom att Brienne hade fyllt år. Det var en typ sex eller sjurättersmiddag med grejer som ostron, ankbröst, oxkind, musslor, krabbsallad, gåslever med mera. Inte den godaste middagen jag har ätit, men det var väldigt kul att prova en massa saker sådär!
Nu har de lyst upp alla gator här också!
Middagsgänget!
 
I helgen har det varit julmarknad på Svenska Kyrkan och jag har hjälpt till, mest med att sälja varmkorv. Jag undrar hur många hundra korvar jag har gjort!
Man kan se mig där typ längst fram lite till vänster om man kollar noga!
 
Efter fredagens jobb på julmarknaden åkte jag hem till Eni en halvtimme för att titta på hennes julgran som hon, Brienne och Jenn hade pyntat innan. Vi drack julöl och snackade skit innan jag var tvungen att åka. 
Jag tappade bort mig i Levallois där Eni bor och kom därför till metron senare än jag borde och var sen till Lilas skola. Jag ringde därför morföräldrarna och bad dem hämta dem vilket inte var något problem för dem. De ringde sedan och sa att jag inte behövde jobba på hela kvällen. Kanoners tyckte jag och åkte på svensk julkonsert med luciatåg. Efteråt gick vi hem till en tjej som heter Rebecka och drack vin innan vi åkte hem.
 
På lördag efter jobbet på julmarknaden följde jag Ellen hem och powernapade och sen gick vi på bio och såg Magic in the Moonligt. Mycket mysig lördagskväll och en mycket bra helg, jag har haft fullt upp!
 

Kommentera

Publiceras ej